Inköpschef till Hexatronic Fiberoptic

Är du en affärsorienterad inköpare som letar efter nya möjligheter? Just nu söker vi efter en Inköpschef till vår spännande kund, Hexatronic Fiberoptic, som kommer att leda och utveckla verksamheten och teamet på inköpsavdelningen. Detta är en tillsvidareanställning med önskad start i januari 2023. 

 

Om Rollen 

Som Inköpschef hos Hexatronic Fiberoptic ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten och personalen på inköpsavdelningen. Du har ett nära samarbete med teknikavdelning och försäljningsavdelning inom bolaget men också med Supply Chain Manager Northern Europe och vårt koncernövergripande inköp samt med andra inköpschefer inom koncernen. Dina främsta ansvarsområden är: 

 • Du ansvarar för att material beställs och finns i lager för att möta kundernas behov, samtidigt som lagervärdet hålls på en acceptabel nivå. Till din hjälp har du 3-5 operativa inköpare i Sverige och Estland.
 • Du ansvarar för att driva upphandlingar, från behovsdefiniering till implementerat avtal med de leverantörer vi har ansvar för. 
 • Du ansvarar för att de avtal vi träffar och den riskexponering vi har följer gruppens inköpsstrategi. 
 • Du ansvarar från vårt bolags sida att samarbetet fungerar med de globala kategoriinköpare som finns. Att vi köper produkten enligt avtal och på ett sätt som passar vårt bolag samt att vi tillsammans följer upp leverantören enligt överenskommelse. 
 • Du arbetar aktivt med att driva och utveckla affären samt håller dig uppdaterad på marknaden och bidrar med marknadskunskap. 
 • Du kommer att åka på nödvändiga tjänsteresor löpande under året, främst till Tallinn, men även till EU/Asien. Dessa resor innefattar både operativt och strategiskt arbete. 
 • Du kommer även att ingå i företagets ledningsgrupp.

 

Din Profil

För att passa i denna roll ser vi att du är en affärsorienterad inköpare med erfarenhet från avtalsfrågor och förhandlingar. Du har djupare kunskaper inom inköp, gärna med erfarenhet av komponenter och du förstår vikten av att det levereras i tid. 

Som person har du goda ledaregenskaper och en förmåga att skapa engagemang och handlingskraft. Du är strukturerad, drivande och kommunikativ samt har goda sociala kunskaper. Det är väldigt viktigt att du har ett affärsdriv, det går fort med mycket möten och korta deadlines så du måste vara van med ett högt tempo. Utöver detta ser vi även att du har/är: 

 • Relevant akademisk eftergymnasial utbildning 
 • Bakgrund inom lagerstyrning och operativt inköp
 • Mycket goda kunskaper engelska i såväl tal som skrift. Önskvärt med flytande svenska men inte ett krav. 
 • Gärna erfarenhet från både storbolag och mindre företag 
 • Bra organisatorisk förmåga 


Att vara en del av Hexatronic

På Hexatronic tror vi att ju fler som har tillgång till vad framtiden har att erbjuda desto bättre blir den. Det vill vi bidra till. För det krävs robusta och pålitliga fibernät.
Vi jobbar nära våra kunder, med engagemang, hållbart tänkande och djup förståelse för deras affär. På vår arbetsplats bryr vi oss om och stöttar varandra, och bygger en stark och livfull gemenskap. Hos oss är vi lyhörda och proaktiva. Det är så vi vinner och behåller våra kunders och varandras förtroende. Med helhetssyn på hållbar utveckling vill vi tillsammans med våra medarbetare, kunder och leverantörer bidra till ett mer hållbart samhälle. Som global aktör inom fiberutvidgning har vi en viktig roll att spela när Agenda 2030 ska förverkligas. Läs mer om oss på hexatronic.com


Om Hexatronic

Hexatronic Fiberoptic AB utvecklar och tillverkar passiva fiberoptiska produkter med spetskompetens inom terminerade produkter, mätinstrument och fibersvets. Verksamheter finns i Kista (huvudkontor), Örebro, Göteborg och Skellefteå med totalt 40 medarbetare.

 Hexatronic Fiberoptic är en del av Hexatronic Group, en koncern som skapar hållbara nätverk över hela världen genom att erbjuda ledande, högklassiga fiberlösningar för alla tänkbara användningsområden. Koncernen består av fler är 49 dotterbolag med över 1300 anställda. Hexatronic Group är listad på Nasdaq Stockholm.

 Inom Hexatronic Group arbetar cirka 20 av bolagen med produktflöden och därmed med inköp av direkt material och transporter. Vi har ett koncerngemensamt strategiskt inköp för de inköpskategorier som handlas av flera av koncernens bolag. Övriga kategorier behandlas och ägs lokalt och det operativa inköpsarbetet görs alltid lokalt.

 

Låter detta intressant?

Om du tycker att det låter intressant och att din profil stämmer in på detta vill vi gärna höra från dig. Skicka in din ansökan idag, vi går igenom ansökningarna löpande och positionen kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. 

 

Region

Göteborg i Västra Götalands län

Kontaktperson

Om MultiMind

• Kollektivavtalsenliga anställningsvillkor gällande lön, semester, pension, försäkringar och sjukfrånvaro.
• En dedikerad coachande konsultchef som kontinuerligt följer din karriärutveckling och säkerställer goda arbetsförhållanden.
• Möjligheten att testa olika typer av uppdrag hos spännande företag samt bygga ut ditt CV. Troligtvis i ett framgångsrikt, internationellt bolag.
• Inbjudningar till roliga aktiviteter och evenemang med möjlighet att stärka ditt professionella nätverk.
• Friskvårdsbidrag och rabatter hos några av de största gymkedjorna i SverigeOm du redan har en profil hos MultiMind kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.